Ana sayfa › Skor Hesaplayıcıları › BISAP Skoru
SKOR HESAPLAYICI
BISAP Skoru Hesaplama — Akut Pankreatit Şiddeti (Ranson, APACHE II)
Akut pankreatitte erken şiddet ve mortalite riskini BISAP ile hesaplayın; Ranson ve APACHE II kriterlerinin özetiyle birlikte.
BISAP Skoru Nedir, Nasıl Yorumlanır?
BISAP / Ranson / APACHE II
Amaç: akut pankreatitte erken şiddet ve mortalite riskini tahmin etmeye yardım eder.
Tip: puanlı prognostik skorlar.
BISAP maddeleri: BUN >25 mg/dL, mental durum bozukluğu, SIRS, yaş >60, plevral efüzyon; her biri 1 puan.
BISAP yorum: 0-1 düşük risk; ≥3 artmış mortalite/şiddet riski ve yakın izlem ihtiyacı; 5 puan çok yüksek risk.
Ranson: başvuru ve 48. saat parametreleriyle hesaplanır; klasik kullanımı daha zahmetlidir ve erken klinik kararı geciktirmemelidir.
APACHE II: yoğun bakımda dinamik izlem için değerlidir; pratik poliklinik/acil ilk karar için BISAP kadar kolay değildir.
Prensip: skorlar klinik gidişin yerine geçmez; persistan organ yetmezliği en kritik belirleyicidir.
Klinik karar: yakın takip, yatış yeri, yoğun bakım ve erken multidisipliner yaklaşımı destekler.
İlgili Klinik Başlıklar
- Akut Pankreatit
- Akut Pankreatit — acil algoritma
- Safra Kesesi Taşları / Kolelitiyazis
- Gastroenteroloji Skorları ve Sınıflamaları
Bu başlığın tamamı — skorlar, hesaplayıcılar ve dinamik semptom motoruyla — uygulamada.
Çevrimdışı çalışır; nöbette internetsiz erişilir. Ücretsiz başlayın, dilediğinizde Pro'ya geçin.
Uygulamada aç Planları görDiğer Hesaplayıcılar
Bu sayfa hekimler ve sağlık profesyonelleri için hazırlanmış bir klinik karar destek özetidir; hasta bilgilendirmesi veya tedavi önerisi değildir ve hekimin klinik değerlendirmesinin yerine geçmez.
Ana sayfa · Klinik Rehber · Skor Hesaplayıcıları · Kaynakça · Gizlilik · info@cns-gastro.com
Mesafeli Satış · İade ve Cayma · Teslimat · Hesap Silme
© NAVMED AI LIMITED — CNS Gastro. İçerik güncellemesi: Mayıs 2026.